Vijesti

Tradicionalna kuhinja Bosne i Hercegovine (maj 2013.)

Tradicionalna kuhinja Bosne i Hercegovine kao turistički potencijal - treći dio trening radionice. Konjički klub „Djeca Vjetra“ u selu Donje Biosko nadomak Sarajeva, bio je domaćin treće trening radionice na temu tradicionalne gastronomije u funkciji valorizacije turističkih vrednota ruralnog područja Bosne i Hercegovine. Trening radionica organizirana je od strane Udruženja za promociju i razvoj ruralnog turizma „Alterural“, 28. i 29. maja 2013. godine.
Darovi prirode, šumski plodovi, ljekobilje i gljive bili su tema prvog dana, a priprema jela od sireva, proizvodnja voćnih likera i sirupa teme su drugog dana dvodnevne radionice. Razmjena iskustava u ovoj oblasti i prezentacija tehnika i načina pripreme, te prodaje ovih proizvoda u ruralnom sektoru zasigurno će doprinijeti kvalitetnijoj ponudi. Radionicu je vodio Hamid Kujraković, stručni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane. U radionici su učestvovali proizvođači hrane kao i davatelji ugostiteljskih usluga u ruralnom sektoru.


Za više fotografija, pogledajte našu Flickr foto galeriju: http://www.flickr.com/photos/94684302@N02/sets/72157633807019314/, ili nas posjetite na Facebook-u: http://www.facebook.com/udruzenje.alterural