Vijesti

Uvodna radionica o klasterima u RT (mart 2017.)

U petak, 10.3.2017. godine u Kreševu je održana “Uvodna radionica za kreiranje klastera u RT u širem okruženju Sarajeva”. Radionica je održana u Vijećnici (preko puta zgrade Općine) od 9 do 17 sati.

Ova radionica je prva od 6 planiranih u okviru projekta koji je financiran sredstvima Evropske unije.

Ciljevi radionice u Kreševu su: predstaviti koncept klastera i njegove koristi, ustanoviti trenutno stanje u sektoru, te upoznati sve aktere zainteresirane za razvoj turizma na ciljnom području o prednostima klastera. Krajnji cilj je stvaranje strateškog partnerstva između članica klastera u cilju razvoja prepoznatljivog brenda 4 turističke destinacije u širem okruženju Sarajeva.
Projekt “Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije” je podržan u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015., sa ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i procjenu tržišta aktivnog stanovništva.
Trajanje projekta je 3 godine, a općine djelovanja ovog projekta su Kreševo, Vareš, Ilijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari Grad, te Istočni Stari Grad.
U nastavku pogledajte fotografije.