Vijesti

Prezentacija ruralne turističke ponude u okolini Sarajeva (april 2017.)

Udruženje za razvoj ruralnog turizma u BiH "Alterural" i Udruženje za podršku i razvoj sportskog turizma "Avantur" organizovali su danas promociju ponude ruralnog turizma u okolini Sarajeva.

Cilj ovog događaja, održanog u sarajevskom hotelu Europe je promocija ponude u ruralnom turizmu kao i poziv turistima koji posjećuju Sarajevo da produže svoj boravak. Radi se o ponudi jednodnevnih izleta u široj okolici Sarajeva koji uključuju planinarenje, jahanje, biciklizam, rafting, seoska domaćinstva, male porodične restorane, ponudu domaćih proizvoda i domaćih tradicionalnih specijaliteta, te mnoštvo drugih, gostima interesantnih sadržaja.

Ova promotivna aktivnost prvenstveno je namijenjena vlasnicima i menadžerima hotela u Sarajevu koji će na ovaj način svojim gostima ponuditi dodatni sadržaj te time produžiti njihov boravak u svom objektu. Cilj nam je i zainteresirati receptivne turističke agencije u Sarajevu da svojim eventualnim klijentima ponude jedinstveni doživljaj bosansko-hercegovačkog sela kroz atraktivne jednodnevne izlete.

U nastavku pogledajte fotografije.