Vijesti

Newsletteri

Trening - Komunikacija s gostima

U sklopu projekta finansiranog sredstvima Evropske unije “Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije”, danas, 25.4.2018. održana je 8. po redu tehnička radionica “Marketing – komunikacija s gostima”. Treningu kojem je prisustvovalo 25 pružaoca usluga u ruralnom turizmu, održao se u prostorijama Foruma žena Strica – Zarudje, u selu Strica u blizini Vareša. Predavač Nevzet Sefo pojasnio je pravila uspješne komunikacije, osnove verbalne i neverbalne komunikacije sa gostima, te istsknuo važnost i principe promocije u ruralnom turizmu.

U posljednje vrijeme ističu se digitalni mediji i komunikacija s gostima, i koristeći modernu tehnologiju razmjene informacija treba biti posebno ažuran, psimen i motivisan za rad s gostima.
Ipak, zaključeno je da je osmijeh najvažnija osobina svakoga ko se bavi turizmom, i upravo gostoprimstvo i briga o gostu znače više nego širina ponude.
Domaćin i ko-organizator radionice je Udruženje žena “Strica-Zarudje”, jedan od partnera Alterurala na projektu. Vrijedne članice Udruženja žena srdačno su dočekale goste radionice, pripremivši im pregršt ukusnih domaćih gastro specijaliteta, od tradicionalnih bosanskih uštipaka do pure pripremljene na vareški način. Projekt “Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije” je podržan u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015., sa ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i procjenu tržišta aktivnog stanovništva. Projekt je finansiran sredstvima Evropske unije. Trajanje projekta je 3 godine, a općine djelovanja ovog projekta su Kreševo, Vareš, Ilijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari Grad, te Istočni Stari Grad.

 

mark2018_1

mark2018_2

mark2018_3

mark2018_4