Vijesti

Radionica - Nacrt strategije za promociju klastera

Danas, 30. oktobra 2018. godine održana je još jedna u seriji radionica u svrhu kreiranja ruralnog turističkog klastera. Kao što je rečeno, cilj projekta je kreirati 4 turističke destinacije (svi okupljeni pod istim brendom prema preporukama klastera) u širem okruženju Sarajeva. Područje koje je obuhvaćeno projektom su Kreševo, Vareš, llijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari Grad, |stočni Stari Grad.

Ovo je šire okruženje Sarajeva, sjeverni i istočni dio, i obuhvata planine Bitovnja, Vranica, Zvijezda i Ozren (Crepoljsko i Bukovik). Ciljano područje ne uključuje dijelove olimpijskih planina.

Ove 4 destinacije bit će objedinjene u zajednički RT klaster sa jedinstvenim imenom, logom i vizualnim identitetom. Danas je prof. Almir Peštek sa grupom od više od 20 učesnika uspješno završio veoma zahtjevnu etapu procesa - osmišljeno je ime klastera, te osnovne funkcionalne i emocionalne karakteristike područja djelovanja projekta. U nastavku će se aktivno raditi na stvaranju jedinstvenog vizuelnog identiteta. Radionica je održana u Donjem Bioskom, kod gostoljubivih domaćina, porodice Tufo. 

radionica klaster tufo (1)

radionica klaster tufo (2)

radionica klaster tufo (3)


radionica klaster tufo (4)