Vijesti

Nesigurni stambeni uslovi

Radionica "Angažovanje protiv nesigurnih stambenih uslova i siromaštva u ruralnim područjima BiH" održana je u sarajevskom hotelu ibis Styles Sarajevo, 14.11.2019. godine. Radionica je namijenjena zaposlenicima socijalnih službi u općinama u kojima djeluje projekat podrške socijalno ugroženom stanovništvu, partnerima i kolegama, te akterima iz inicijativa koje se bave srodnom tematikom.
U sklopu radionice prezentovan je projekat Fondacije Abbe Pierre, organizacija provedbe, te konkretne aktivnosti ovog trogodišnjeg projekta u općinama Fojnica, Kreševo, Vareš, Breza i Olovo. Projekat nosi naziv "Poboljšanje uvjeta stanovanja socijalno ugroženog stanovništva u Bosni i Hercegovini (2017. - 2019.).
Prof. dr. Suada Buljubašić sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu se dotakla definicije siromaštva i socijalne ranjivosti u ruralnim područjima, te reflektivnih elemenata o njegovom razvoju u narednim godinama. Dr. Enisa M. Selimović je učesnicima, njih više od 30, pojasnila pojmove nesigurnih elemenata stanovanja i njihov glavni uticaj na zdravlje, kroz konkretne primjere iz liječničke prakse.
Iskoristili smo ovu priliku i prikazali dokumentarni film o aktivnostima druge godine projekta (sniman u oktobru i novembru 2018.), koji možete pogledati na linku ispod.
https://www.youtube.com/watch?v=rL2qkx8KhP4

Fotografije sa radionice, i radnu atmosferu pogledajte u nastavku ovog članka.

 

1

2

3

4

5

6

7

9

10

11

12

13