Vijesti

Specijalizirani sajam "Destinations Nature" - Pariz (mart 2014.)
Od 28. do 30 ožujka 2014. godine, održan je specijalizirani sajam "Destinations Nature" u Parizu. Ovaj je sajam posvećen inovativnim oblicima turizma i destinacijama za planinare i ljubitelje planina. To je glavni događaj za pripremu aktivnog odmora u Francuskoj i inozemstvu, te otkrivanje novih destinacija.
Predstavnik Alterurala je posjetio sajam ove godine u cilju prikupljanja raznovrsnih informacija o profilu turista zainteresiranih za ovaj oblik turizma i postojeće trenutne ponude.
U kombinaciji sa seoskim turizmom, netaknuta priroda i veličanstvena planinska mjesta u Bosni i Hercegovini imaju veliki potencijal za razvoj. Zemlja još uvijek nije u cijelosti mapirana u ovom smislu.
Ideja je bila da i mi dobijemo bolju sliku o potencijalnim turistima,  i o inovativnim trendovima u ciljanom sektoru posebno u smislu marketinga. Mi smo bili u mogućnosti doći do ove preliminarnog cilja. To je bila i prilika da se uzme u razmatranje marketing drugih aktera i razumije važnost kartografije i mapiranja za turističku industriju. To još uvijek izričito nedostaje u BiH.
Jedan važan ishod će biti priprema nekoliko atraktivnih izleta i sudjelovanje Bosne i Hercegovine na štandovima, u naredne 2 godine.

Ove godine, bilo je 30. izdanje sajma po redu, i znatno je povećan broj posjetitelja. 63000 posjetitelja je učestvovalo na sajmu ove godine. Sajam je održan u "Porte de Versailles", poznatom centru za sajmove u Parizu, prostor koji pokriva 10000 m2. Bilo je prisutno 350 izlagača, kao i 230 novinara, i više od 14000 fanova na društvenim mrežama.
Među predstavljenim zemljama, tu si bile istaknute tradicionalne turističke, kao što su Italija, Kuba i Madagaskar ili francuski otoci (DOM - TOM), ali i nekoliko zemalja iz bivše Jugoslavije, poput Slovenije, s atraktivnim štandovima, i Hrvatske.

Za više informacija: http://www.randonnee-nature.com/homePratite novosti na našoj web-stranici ili na društvenim mrežama: