Vijesti

Radionica - priprema zimnice

15. novembra 2021. godine, u prostorijama Udruženja žena Stupni Do održana je radionica na temu pripreme zimnice. Za 25 učesnika, kuhar i stručni savjetnik za sigurnost hrane, gdin Hamid Kujraković je održao teorijski i praktični dio treninga. Članice tri lokalna udruženja su se upoznale sa tehnološkim procesima pripreme zimnice, standardizacijom postupaka, HAACP certifikatom, pakovanjem i čuvanjem zimnice, kao i brendiranjem proizvoda. Jako je važno imati dobru tehniku prezentacije proizvoda prilikom izlaganja. Praktični dio treninga obuhvatio je pripremu ljubičastog luka (sa i bez termičke obrade), te primjenu osnovnih tehnika pakovanja i označavanja. Također, učesnice su naučile osnove pripreme slanih i slatkih jela od zimnice, kao i ispravan način serviranja.
Ponovo napominjemo izuzetni značaj socijalne komponente ovog projekta podrške socijalno ugroženom stanovništvu koji implementira Alterural. Cijela radionica održana je uz adekvatne mjere prevencije širenja aktuelne epidemije Covid-19.

Uskoro slijedi još jedna radionica, zakazana za 1.12.2021. godine u prostorijama Udruženja žena "Strica-Zarudje", na temu pripreme tradicionalnih slastica.

 

IMG_0146

IMG_0154

IMG_0168

IMG_0170

IMG_0176

IMG_0204

IMG_0251