Vijesti

Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2015. (april 2015.)

Udruženje Alterural prisustvovalo je Međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2015. Ova manifestacija od izuzetnog značaja za Bosnu i Hercegovinu, održana je po 18. put. Alterural je na sajmu nastupio na štandu zajedno sa Turističkim zajednicama Hercegovačko-Neretvanskog Kantona, Zapadno-Hercegovačkog Kantona i Zeničko-Dobojskog Kantona. Iskoristili smo ovu priliku kako bismo promovisali ljepote ruralnih područja Bosne i Hercegovine, te se još više povezali sa postojećim akterima u turizmu u Bosni i Hercegovini. 
Također, imali smo podršku i od Vlade Srednjebosanskog Kantona FBiH.

Ovogodišnja sajamska manifestacija trajala je od 14. do 18. aprila, a otvorio ju je predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. Sajam je bio mjesto velikog broja konferencija, stručnih skupova i radionica, te su ga pratile podsajamske manifestacije - Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije, Sajam informatičkih tehnologija i Sajam drvne industrije. 
Prema riječima organizatora, na Sajmu je ostvaren veliki broj novih poslovnih kontakata među domaćim i stranim akterima, pa se već iduće godine očekuje još veći broj izlagača. Ove godine predstavilo se 700 izlagača iz 20 različitih zemalja. Zemlja partner Sajma ove godine bio je Tajvan. 


Pratite nas na društvenim mrežama