Vijesti

Sajam "EKOBIS 2015" (septembar 2015.)

 

Od 10. do 13. septembra 2015. godine  Udruženje Alterural sudjelovalo je na sajmu  „EKOBIS-2015“ održanom u Bihaću. „EKOBIS-2015“   je 13. međunarodni ekološki sajam  koji je ove godine  održan sa temom održivi razvoj u ruralnim područjima. Na štandu Alterurala zainteresirani posjetitelji imali su prigodu  informirati se o ponudi ruralnog turizma u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine , te kupiti domaće proizvode proizvođača iz Fojnice.
 “EKOBIS” je manifestacija ekologije, ekoturizma i ekološke industrije koju organizuje Privredna komora Unsko-sanskog kantona već 12 godina, a koji je ove godine je okupio preko 250 izlagača iz 9 zemalja. Sajam je posjetilo preko 10 000 posjetitelja.

Pored izlaganja na oko 10 000 m2 otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora, sajam su obilježili mnogobrojni prateći sadržaji, po čemu je ovaj sajam i prepoznatljiv u regiji. Među ostalim  održana je međunarodna Konferencija o regionalnoj suradnji "Održivi razvoj u ruralnim područjima" na kojoj je sudjelovao i Alterural prezentirajući temu  „Važnost povezivanja aktera ruralnog turizma u cilju stvaranja destinacija“.