Vijesti

Podržani društveni događaji u 2021. godini

Ove godine, nakon Covid19 krize i nemogućnosti organizovanja većih događaja u prošloj godini, napokon je došlo do ublažavanja epidemije na radost svih nas.

U 2021. godini podržali smo neke od značajnih društvenih događaja na različitim lokacijama u BiH.

9. po redu 3FOK, Outdoor Foto & Film Festival u Kreševu je veoma važan događaj za planinare, sportiste i sve one koji vole prirodu, film i fotografiju. Ove godine je u okviru ovog događaja naš poznati alpinist Edin Durmo dodijelio posebna priznanja pod nazivom Prenjski vuk. Kroz ovaj festival se valorizira prirodna baština i ljepote veličanstvenih krajeva naše zemlje.

Festival je održan od 29.7. do 1.8.2021. godine.

U Oćeviji, selu posljednjih kovača u Evropi, smještenom između Vareša i Olova, 7.8.2021. godine održano je peto po redu natjecanje u pripremi jela ispod peke "PEKIJADA - Oćevija 2021." Sve peke na kojima se radi su napravljene u kovačnicama u Oćeviji. Posebno treba spomenuti da su na ovogodišnjoj Pekijadi predstavljeni sirevi vareškog kraja, koje smo imali priliku isprobati. Ovaj događaj je jako dobro posjećen, te odlično medijski pokriven, s obzirom da lokalni Radio Bobovac uživo prenosi program i predstavljanje ekipa. Ove godine prijavilo se 25 ekipa, a budući da je ova manifestacija međunarodnog karaktera, nije nedostajalo veselih i dobro raspoloženih ljudi iz šire regije. 

Također, od 9.10 do 10.10.2021. godine bili smo prisutni na 18. po redu Međunarodnom sajmu minerala u Kreševu. Pored bogate ponude smještaja i usluga u ruralnom turizmu Bosne i Hercegovine, Alterural je ove godine promovisao domaće delicije lokalnih proizvođača. Sajam svake godine posjeti veliki broj ljudi, kako iz BiH, tako i iz zemalja regiona. Direktor Turističke zajednice SBK Miroslav Matošević je kazao da je sajam jedinstven u BiH te da ima potencijal da postane veliki događaj u regiji.

Već sedmu godinu za redom Alterural je sponzor i partner ovog događaja.

Kresevo1

Kresevo2

Minerali1

Minerali2

Minerali3

Ocevija1

Ocevija2

Ocevija3